23 Aralık 2013 Pazartesi

Barbie Oyunu



Kız çocukları en çok neyi sever diye sorulsa çoğu kişinin cevabı sanırım yemek yapmak, süslenmek ya da değişik elbiseler giymek olur. Başkaları tarafından ilk etapta akla bu cevaplar gelse de kız çocuklarına sorulduğunda alınan cevaplar aslında çizgi filmler ve oyuncak bebekler olmaktadır. Evet aslında süslenmek, elbiseler giymek gibi faaliyetleri oyuncak bebekleri üzerinde yapan kız çocukları bunlar gibi daha birçok şeyi bebekleri ile yapmaktan büyük keyif almaktadırlar. Örneğin kendi süsleneceğine bebeğini süslemek, ya da kendisi elbise giyineceğine oyuncak bebeğine güzel elbiseler giydirmek kız çocukları için apayrı bir zevk kaynağıdır.
Kız çocuklarının bu zaafından yararlanarak senelerdir oyuncak dükkanlarının raflarında kendisine yer bulan ve oldukça fazla satılan Barbie bebeği kız çocukları tarafından en çok sevilen oyuncaklardır. Bazı kızlar barbie ile duygusal bir bağ kurar ve oyuncakları ile birlikte sarılarak uyurlar. Kız çocukları yalnızca oyuncak bebekler ile değil bilgisayardaki barbie oyunları başında da fazlaca zaman geçirirler. Çünkü kendi bebeklerinde yapamadıkları birsürü şeyi flash barbie oyununda yapmak mümkündür.
Barbie oyunlarında genellikle barbie bebeğine makyaj yaptırılır, yemek yedirilir ya da yaptırılır, dans ettirilir ve bunun gibi daha birçok şey yaptırılır. Bu tür farklı oyunlar internet üzerinden oynanabilmektedir. Ancak dileyenler bilgisayarına da indirebilmektedir. En güzel barbie oyunlarını nereden bulacağını bilmeyenler ise www.kayipoyun.com adresini ziyaret ederek diledikleri oyunu oynayabilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder