12 Ocak 2014 Pazar

Yemek Yapma Oyunları



Kız çocukları küçüklükten itibaren annelerinin sahip oldukları özellikleri kazanmak isterler. Buna örnek olarak evi temizlemede, yemek masasını toplamada ya da kurmada annelerine yardımcı olurlar. Biraz büyüdüklerinde el işi yapan annelerden nasıl yapıldığını öğrenirler. Zamanla yemek yapmayı da adım adım öğrenirler ve annelerine yardımcı olurlar. Bu işlerle sürekli uğraşa uğraşa zamanla kız çocukları bunlardan keyif almaya başlar ve yaşamlarının her alanına bu ilgi alanlarını yansıtırlar.
Bunun bir örneğini kız çocuklarının internette yemek oyunları oynaması ile örneklendirebiliriz. Evde yemek yapmanın zevki ayrı olsa da, bunu bir hobiye dönüştürmüş kız çocukları bilgisayarda yemek yapmaktan da büyük bir keyif almaktadırlar. Böylece hem oyun oynayarak eğlenceli vakit geçirirler, hem de daha önce hiç görmedikleri yemeklerin nasıl yapıldığını öğrenirler. Annelerin de işine gelen bu durumun sonucu olarak anneler kız çocuklarını internetteki yemek oyunları sitelerine yönlendirmektedir.
Birçok sitede yemek oyunlarına rastlamak mümkündür. Ancak çoğu yemek oyunu gerçek yemeklerden uzaktır ve öğretici değildir. Bu yüzden kız çocuklarını yönlendirmeden önce güzel bir araştırma yapılması gerekmektedir. Bu araştırmaya yeterince vakit ayıramayacak anneler ise sizin adınıza bu araştırmayı yapan ve yalnızca öğretici yemek oyunlarını bünyesinde barındıran KayıpOyun’u gönül rahatlığı ile tercih edebilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder