10 Ocak 2014 Cuma

Neden Oyun Bağımlısı Olunur ?



Oyunlar hayatımıza girdi gireli boş zamanlarımızı hep oyunların başında geçiriyoruz. Tetriz, atari gibi cihazlarla hayatımıza ilk adımlarını atan oyunlar şimdilerde tabletlerde, akıllı telefonlarda, internette, kısacası hayatımızın her alanında oynayabileceğimiz şekilde hizmetimizdeler. Peki insanların oyun bağımlısı olmasının nedeni acaba nedir ?
Oyunların onlarca farklı çeşidi vardır. Bazı oyunlarda sürekli online olmak gerekir. Bu oyunlarda başkaları ile savaşır ve en güçlü olmak için yarışırsınız. Durum böyle olunca biglisayar başında olmadığınız zamanlarda güçsüz bir zamanınızı düşmanınız denk getirdiği taktirde bütün emekleriniz heba olabilmektedir. Oyun oynamanın bu yönü çok sıkıntılı olduğu için böyle oyunlara fazla takılmamak gerekir.
Bir başka oyun bağımlılığı yaratan çeşit ise zamana dayalı oyunlardır. Bu oyunlarda size aksiyon gerçekleştirmek için enerji verilir. Enerjileriniz bittiğinde ise bekleyerek enerjinizi doldurursunuz. Enerjiniz full olduğunda sanki o enerjiyi bitirmediğiniz her dakika zarar ediyormuş gibi düşündüğünüzden her daim oyuna girerek enerjinizi bitirmeye çalışırsınız. Bu oyunlara mafia ve bu tür silah oyunları örnek gösterilebilir.
Bir de flash oyun denen bir kavram varki, bu diğer oyunlara hiç benzemiyor. Flash oyunlarda genellikle bir oyunun başında oturunca o oyunun sonunu getirene kadar oyun oynanır. En sonunda da geçen zamana bakılır ve gözlere inanmak insanın içinden gelmez. Çünkü flash oyun oynarken zaman akıp geçer. Tabi tüm flash oyunlar için bu durum geçerli değildir. Kayıpoyun, kral oyun ve oyunuoyna tarzı büyük sitelerde bulunan flash oyunlar genellikle piyasadaki en güzel oyunlar olduğu için başka sitelerdeki kalitesiz flash oyunlarla vakit geçirmek zaman kaybıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder